Mukulax Hirvensalo

Hirvensalo

Kukolantie 40, 20900 Turku
Puhelin: 0504081384
hirvensalo(at)mukulax.fi
Aukioloaika: 7-17

Mukulax Hirvensalo

Mukulax Hirvensalo-lähellä luontoa

Toimintamme tarkoituksena on olla lähipäiväkoti Hirvensalon lapsiperheille. Lapsille haluamme tuottaa turvallisia ja leikin täyteisiä hoitopäiviä pienissä ryhmissä. Toimintamme perustuu valtakunnalliseen- ja Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan edistäen lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista.

Toiminta

Toimintamme rakentuu projektityöskentelyn, pienryhmätoiminnan, leikin ja lapsen osallistamisen pohjalle.

Meillä on paljon jakotiloja, jotka mahdollistavat päivittäisen pienryhmätoiminnan. Ympäristö on aivan loistava luonnossa liikkumiseen ja liikuntaan. Metsäretket kuuluvatkin jokaiseen viikkoon, pihapiiriin on raivattu vanhempainyhdistyksen avulla pienimmille ja päivittäiseen käyttöön ”oma metsä”. Piha on suuri ja siinä on sekä hiekka- että nurmialuetta. 2018 alusta päiväkodissa on aloitettu englannin kielirikastetoiminta, jossa englantia tuodaan päiväkodin arkeen lisämausteena.

Myös kansainvälisyys on meille tärkeää, olemme mukana Erasmus+, ”European New Generation” – projektissa vuosina 2018-2020, kehittäen 4-6 -vuotiaiden matemaattisia valmiuksia.

Päiväkodissa on neljä ryhmää: Esikoululaiset, alle 3-vuotiaiden ryhmä Toukat ja kaksi yli 3-vuotiaiden ryhmää (Päiväperhoset ja Yöperhoset). Lapsia on hoidossa tällä hetkellä noin 68. Jokainen näistä ryhmistä jakautuu toiminnan ajaksi omiksi, ikäkausien mukaan jaotelluiksi 4-7 lapsen pienryhmikseen. Meillä on myös ryhmien ja koko talon yhteisiä kivoja juttuja, kuten oman talon päivä kerran kuukaudessa. Päiväkodissa on käytösssä lyhyemmän hoitoajan vaihtoehdoista alle 35 tuntia ja 20 tuntia viikossa (esikoululaisille ja 5 vuotiaille, ilmaisen 4h täydentävänä 27,5 ja 20).

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee hallinnollinen päiväkodinjohtaja, 6 lastentarhanopettajaa ja 5 lastenhoitajaa, laitoshuoltaja ja keittäjä. Motivoitunut ja innostunut henkilökunta tekee viihtyisän päiväkodin.

Päiväkodissamme on oma valmistuskeittiö

Keittiöstä toimitetaan ruoka kaikkiin Mukulax päiväkoteihin. Käytämme raaka-aineina mahdollisuuksien mukaan luomua ja lähiruokaa. Toimittajat ovat paikallisia pienyrityksiä. Olemme saaneet ruoasta erinomaista palautetta asiakkailtamme. Päiväkodilla on ikään kuin sydän, kun siellä on ihan oma keittäjä ja hyvä ruoan tuoksu tulee käytävillä vastaan.

Tervetuloa Mukulax Hirvensaloon

Tervetuloa tutustumaan päiväkotiimme! Sovithan vierailuajan soittamalla.