Mukulax Hirvensalo

Hirvensalo

Kukolantie 40, 20900 Turku
Päiväkodinjohtaja Marja-Terttu Puurila
Puhelin: 050 3876217
mallu(at)mukulax.fi
Aukioloaika: 7-17

Ryhmät:
Perhoset 050 4081384
Toukat 050 3802559

Mukulax Hirvensalo

Mukulax Hirvensalo-lähellä luontoa

Toimintamme tarkoituksena on olla lähipäiväkoti Hirvensalon lapsiperheille. Lapsille haluamme tuottaa turvallisia ja leikin täyteisiä hoitopäiviä pienissä ryhmissä. Toimintamme perustuu valtakunnalliseen- ja Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan edistäen lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista.

Toiminta

Toimintamme rakentuu projektityöskentelyn, pienryhmätoiminnan, leikin ja lapsen osallistamisen pohjalle.

Meillä on paljon jakotiloja, jotka mahdollistavat päivittäisen pienryhmätoiminnan. Ympäristö on aivan loistava luonnossa liikkumiseen ja liikuntaan. Metsäretket kuuluvatkin jokaiseen viikkoon, pihapiiriin on raivattu vanhempainyhdistyksen avulla pienimmille ja päivittäiseen käyttöön ”oma metsä”. Piha on suuri ja siinä on sekä hiekka- että nurmialuetta. 2018 alusta päiväkodissa on aloitettu englannin kielirikastetoiminta, jossa englantia tuodaan päiväkodin arkeen lisämausteena.

Myös kansainvälisyys on meille tärkeää. Olemme  mukana kansainvälisessä yhteistyössä Erasmus+ ohjelman ja eTwinningin kautta. Nyt meneillään  Erasmus+,  STEMing together – projekti, joka keskittyy teknistieteellisiin aiheisiin (matematiikkaan, tutkimiseen, luonnontieteisiin jne.)

Päiväkodissa on neljä ryhmää: Kaksi alle 3-vuotiaiden ryhmää Päivä ja Yötoukat ja kaksi yli 3-vuotiaiden ryhmää (Päiväperhoset ja Yöperhoset). Yksikkömme valikoitui otannassa 2v esiopetuskokeiluun. Lapsia on hoidossa tällä hetkellä noin 70. Jokainen näistä ryhmistä jakautuu toiminnan ajaksi omiksi, ikäkausien mukaan jaotelluiksi 4-7 lapsen pienryhmikseen. Meillä on myös ryhmien ja koko talon yhteisiä kivoja juttuja, kuten oman talon päivä kerran kuukaudessa. Päiväkodissa on käytössä lyhyemmän hoitoajan vaihtoehdoista vain enintään 35 tuntia viikossa (85%). Lisäksi esikoululaisille ja 5-vuotiaille ilmaisen 4 tunnin lisäksi on enintään 20 ja enintään 27.5 tuntia viikossa vaihtoehdot.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee hallinnollinen päiväkodinjohtaja, 4 lastentarhanopettajaa ja 6 lastenhoitajaa, laitoshuoltaja ja keittäjä. Motivoitunut ja innostunut henkilökunta tekee viihtyisän päiväkodin.

Päiväkodissamme on oma valmistuskeittiö

Keittiöstä toimitetaan ruoka kaikkiin Mukulax päiväkoteihin. Käytämme raaka-aineina mahdollisuuksien mukaan luomua ja lähiruokaa. Toimittajat ovat paikallisia pienyrityksiä. Olemme saaneet ruoasta erinomaista palautetta asiakkailtamme. Päiväkodilla on ikään kuin sydän, kun siellä on ihan oma keittäjä ja hyvä ruoan tuoksu tulee käytävillä vastaan.

Tervetuloa Mukulax Hirvensaloon

Tervetuloa tutustumaan päiväkotiimme! Sovithan vierailuajan soittamalla. Päiväkodin puhelin 0504081384, tai päiväkodinjohtaja Puurila Marja-Terttu 0503876217.