Hoitomaksut

Hoitomaksuissa on aina kaksi osaa: kunnan antama tuki ja vanhempien maksama hoitomaksu. Miltei kaikki lapset ovat palvelusetelillä päiväkodissa.

Päiväkotiin voi myös tulla yksityisesti yksityisen hoidon tuen ja kuntalisän avulla. Ympäristökuntien tuet vaihtelevat ja vaikuttavat myös perheiden maksamaan maksuun. Osa kunnista myös ostaa meiltä hoitopaikkoja, jolloin kunta laskuttaa perheitä vain kunnallisen hoitomaksun verran.

Hoitomaksua maksetaan joka kuukaudelta, myös lomakuukaudelta. Poikkeuksena on tänä vuonna etukäteen ilmoitettu kesä-heinäkuun poissaolo, jolloin kummastakin kuukaudesta tulee puolikas maksu.

Päivähoidon palveluseteli

Päivähoidon palveluseteli on vakinaistettu osaksi turkulaista päivähoitoa. Setelin kattohinta on elokuusta 2018 elokuusta alkaen 829 euroa yli 3-vuotiaasta ja alle 3-vuotiaasta 1251 kuukaudessa.

Vanhemmille päivähoito maksaa Lastentalo Mukulaxissa saman verran kuin kunnallinen hoito eli 0 – 289 euroa kuukaudessa tuloista riippuen. Tästä poikkeuksena ovat kielisuihkupäiväkodit Käsityöläiskatu ja Linnanrinne, jossa hoito maksaa 20 euroa yli tuon kunnallisen maksun. Palvelusetelijärjestelmässä myönnetään myös sisaralennus.

Seteli on siis tulosidonnainen ja perheen tulot vaikuttavat setelin arvoon samalla tavalla kuin kunnallisessa päivähoidossa. Meiltä haetaan hoitopaikkaa jättämällä nettihakemus näillä sivuilla. Samaan aikaan tehdään kaupungille palvelusetelihakemus, jolloin voi hakea samalla kertaa palveluseteliä niin yksityiseen päiväkotiin kuin kunnalliseenkin päivähoitoon. Kun hoitopaikka löytyy meiltä, setelipäätös tulee suoraan päiväkotiin, jonka avulla päiväkoti pystyy laskuttamaan kaupungilta erotuksen mikä syntyy kattohinnan ja hoitomaksun välille. Hoitomaksu tulee tämän jälkeen päiväkodista suoraan perheelle. Päiväkoti ja perhe tekee hoidosta keskinäisen hoitosopimuksen. Jokaisen päiväkodin tiedoissa on kerrottu lyhyemmän hoitoajan vaihtoehdoista.

Palveluseteli on myös käytössä Raisiossa, Naantalissa, Paimiossa ja Liedossa.

Hoitopaikan irtisanomisaika aika on irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun.

Lisää tietoa päivähoidon palvelusetelistä Turun kaupungin verkkosivuilta:
http://www.turku.fi/paivahoidonpalveluseteli