Mukulax Kähäri

Kähäri

Untolankatu 29, 20300 Turku
Päiväkodinjohtaja Sonja Lindström: 0505488222
sonja.lindstrom(at)verkanappulat.fi
Aukioloaika 7-17

Ryhmät: Peikot ja Menninkäiset: 0504078606
Eskarit ja Tiitiäiset: 0503529582

Mukulax Kähäri

Monipuolinen päiväkoti Kähärissä

Mukulax Kähäri on Kähärin seudun oma päiväkoti, jonne on hyvät kulkuyhteydet joka suunnasta. Päiväkoti toimii osoitteessa Untolankatu 29. Olemme avoinna arkisin klo 7.00-17.00. Päiväkodissa on 65 lasta ja yli kuusisataa neliötä tilaa toiminnalle. Jokaisella ryhmällä on hyvin jaotellut, väljät tilat, jotka mahdollistavat erinomaisesti pienryhmätoiminnan. Päiväkodissa toimii pieni jakelukeittiö. Päiväkodissa on käytössä lyhyemmän hoitoajan vaihtoehdoista vain enintään 35 tuntia viikossa (85%). Lisäksi esikoululaisille ja 5-vuotiaille ilmaisen 4 tunnin lisäksi on enintään 20 ja enintään 27.5 tuntia viikossa vaihtoehdot.

Toiminta

Toimintamme rakentuu projektityöskentelyn, pienryhmätoiminnan, leikin ja lapsen osallistamisen pohjalle. Pihamme on rehevä ja tilava, kasvillisuus mahdollistaa omaa leikkirauhaa ja seikkailun tuntua ulkoilun aikana. Kähärin Mukulaxissa lasten käytössä on myös oma hyötypuutarha. Lähistöllä on useampikin ulkoliikuntaan soveltuva kenttä ja ryhmäliikuntaa harrastamme viikottaisilla salivuoroilla. Lähimetsiin teemme säännöllisesti retkiä. Olemme mukana kansainvälisessä yhteistyössä Erasmus+ ohjelman ja eTwinningin kautta. Osallistumme kansainväliseen Erasmus-projektiin Include.net- vuosina 2018-2021.  Projektille on tulossa jatkoa uuden kaksivuotiskauden verran. Esikouluryhmässämme on käytössä kielirikastetoiminta, jossa englantia tuodaan päiväkodin arkeen lisämausteena.

Ryhmät

Päiväkodissamme toimivat ryhmät; esikoululaiset, 4-5 -vuotiaiden Peikot-ryhmä, 3-vuotiaiden Mennikäisten-ryhmä sekä alle kolmivuotiaiden Tiitiäisten ryhmä. Jokainen näistä ryhmistä jakautuu toiminnan ajaksi omiksi, ikäkausien mukaan jaoitelluiksi 4-8 lapsen pienryhmikseen. Säännöllisesti kokoonnumme myös koko talon yhteisiin hetkiin draaman, laulujen, soittamisen ym. mukavan yhteisen puuhan parissa.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee 5 lastentarhanopettajaa, 6 lastenhoitajaa, hallinnollinen päiväkodinjohtaja, laitosapulainen sekä keittiöapulaisena avotyötekijä.

Tervetuloa Mukulax Kähäriin

Ota yhteyttä ja sovi tutustumisaika, niin kerromme mielellämme lisää päiväkodistamme.