Mukulax Käsityöläiskatu

Käsityöläiskatu

Käsityöläiskatu 20 a 1, 20100 Turku
Puhelin: 0504081138
kasityolaiskatu(at)mukulax.fi
Aukioloaika 7-17

Mukulax Käsityöläiskatu

Päivähoitoa keskustan puutaloidyllissä

Mukulax Käsityöläiskatu avattiin elokuussa 1999 ja se on Mukulaxin historian ensimmäinen päiväkoti. Päiväkoti toimii Turun keskustassa idyllisessä 1904 rakennetussa puutalossa aivan rautatieaseman vieressä osoitteessa Käsityöläiskatu 20 a 1. Bussinumeroilla 32/42 ja 8 pääsee lähelle päiväkotia. Keskustaan on lyhyt kävelymatka.

Toiminta

Piha-alue on pieni ja se on eristetty korkealla aidalla kadun puolelta. Sisäpihalla on ns. keinupiha. Teemme retkiä läheisiin leikkipuistoihin sekä Ruissaloon. Kaupungin kulttuuritarjontaa hyödynnämme myös ahkerasti. Meillä on salivuoro Kähärin koululla kerran viikossa. Talvisin on lyhyt matka luistelemaan ja pulkkamäkeen. Päiväkodissa on käytösssä lyhyemmän hoitoajan vaihtoehdoista alle 35 tuntia viikossa.

Kielisuihku

Käsityöläiskadun Mukulaxissa lapsia ”suihkutetaan” englannin kielellä. Kielisuihkua toteutetaan jokapäiväisten fraasien, laulujen, lorujen, kertomusten ja leikkien muodossa. Kielisuihkutoiminta tarjoaa pehmeän alun vieraisiin kieliin tutustumiseen ja tavoitteena onkin herättää mielenkiinto ja positiivinen asenne niiden oppimiseen.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii kolme ryhmää Eskarit, Räätälit sekä Suutarit. Esikoululaisten (Preschoolers) ryhmän koko vaihtelee vuosittain, enintään heitä on 13. Heidän ryhmätilansa sijaitsevat viereisessä kerrostalossa. Tilat on muutettu liiketilasta päiväkotitilaksi vuonna 2007. 3-5-vuotiaita Räätäleitä (Tailors) on 21, jotka on jaettu kolmeen 7 lapsen pienryhmään: Satiineihin (Satins), Silkkeihin (Silks) ja Sametteihin (Velvets). 1-3-vuotiaiden Suutareiden  ryhmässä on 8 lasta.  He ovat jakautuneet kahteen pienryhmään: Töppösiin ja Kumppareihin.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee päiväkodinjohtaja, 3 lastentarhanopettajaa, 2 lastenhoitajaa sekä päiväkotiapulainen.

Tervetuloa Mukulax Käsityöläiskadulle

Ota yhteyttä ja sovi tutustumisaika, kerromme mielellämme lisää päiväkodistamme!