Mukulax Käsityöläiskatu

Käsityöläiskatu

Käsityöläiskatu 20 a 1, 20100 Turku
Puhelin: 0504081138
kasityolaiskatu(at)mukulax.fi
Aukioloaika 7-17

Mukulax Käsityöläiskatu

Päivähoitoa keskustan puutaloidyllissä

Mukulax Käsityöläiskatu avattiin elokuussa 1999 ja se on Mukulaxin historian ensimmäinen päiväkoti. Päiväkoti toimii Turun keskustassa idyllisessä 1904 rakennetussa puutalossa aivan rautatieaseman vieressä osoitteessa Käsityöläiskatu 20 a 1. Bussinumeroilla 32/42 ja 8 pääsee lähelle päiväkotia. Keskustaan on lyhyt kävelymatka.

Toiminta

Piha-alue on pieni ja se on eristetty korkealla aidalla kadun puolelta. Sisäpihalla on ns. keinupiha. Teemme retkiä läheisiin leikkipuistoihin sekä Ruissaloon. Kaupungin kulttuuritarjontaa hyödynnämme myös ahkerasti. Meillä on salivuoro Mikalelin koulun Snellmanin yksikössä kerran viikossa. Talvisin on lyhyt matka luistelemaan ja pulkkamäkeen. Päiväkodissa on käytösssä lyhyemmän hoitoajan vaihtoehdoista alle 20 tuntia viikossa. Lisäksi esikoululaisille ja 5-vuotiaille ilmaisen 4 tunnin lisäksi myös 27.5 ja alle 35 tuntia.

Kielirikaste

Käsityöläiskadulla tarjotaan kielirikastetoimintaa, joka on uuden varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti 25 prosenttia puhutusta kielestä. Kielirikastetta toteutetaan jokapäiväisten fraasien, laulujen, lorujen, kertomusten ja leikkien muodossa. Toiminta tarjoaa pehmeän alun vieraisiin kieliin tutustumiseen ja tavoitteena onkin herättää mielenkiinto ja positiivinen asenne niiden oppimiseen.

Olemme myös mukana kansainvälisessä yhteistyössä Erasmus+ ohjelman ja eTwinningin kautta.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii kolme ryhmää Räätälit, Sepät sekä Suutarit. Esikoululaisten (Preschoolers) ryhmän koko vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna heitä 10. He toimivat osana Räätäleiden ryhmää. 3-5-vuotiaita Räätäleitä (Tailors) on 11, heidät ovat jaettu kahteen pienryhmään. 1-3-vuotiaiden Suutareiden ryhmässä on 8 lasta. He ovat myös jakautuneet kahteen pienryhmään. Seppien ryhmässä (3-4v) on yhteensä 14 lasta.

Henkilökunta

Päiväkodissa työskentelee päiväkodinjohtaja, 3 lastentarhanopettajaa, 4 lastenhoitajaa sekä päiväkotiapulainen.

Tervetuloa Mukulax Käsityöläiskadulle

Ota yhteyttä ja sovi tutustumisaika, kerromme mielellämme lisää päiväkodistamme!